Hanki oikeanlainen pyörä

Posted by admin on June 09, 2014
Urheilu

Pyöriä on tarjolla vaikka ja kuinka erilaisia, eikä ehkä vaihteettomalla munamankelilla sotkeminen jaksa kauaa innostaa. Siitä huolimatta esimerkiksi Jopo on tehnyt uuden tulemisen – sitä myydään kuitenkin myös kolmivaihteisena. Satunnaiseen kaupunkiajoon vaihteeton Jopo saattaa silti olla hyvä ja kestävä vaihtoehto, onhan toki totta että mitä vähemmän osia, sen pienempi mahdollisuus on rikkoutumiseen. Kaupunkiajoon maksimissaan 8 vaihdetta on passeli, sen enempi on hifistelyä. Maastossa kannattaa olla enemmän.

Käyttötarkoitus onkin tärkein kriteeri pyörän hankinnassa. Tietysti pyöräilijän koko vaikuttaa valittavan pyörän kokoon, ja siksi onkin paras käydä pyöräkaupassa eikä tilata pyörää netissä. Koeajo myös kannattaa tehdä ensin.

Erilaisiin harrastuksiin sopivia pyöriä on hyvin monia erilaisia, kaupunkipyörästä seuraava on hybridipyörä, jossa renkaat ovat kapeammat, ja useimmiten pyörissä on ketjuvaihteet. Se siten ajaa sujuvammin. Se sopii hiukan pitemmille retkille, mutta sekin on kymmenien kilometrien lenkeille liian raskas polkea.

Maastoajoon sopii varsinainen maastopyörä, jossa on leveät ja karkeakuvioiset renkaat, tai cyclocross suoralla ohjaustangolla joka kulkee paremmin myös asfaltilla. Kilpapyörä taas kulkee kunnolla vain kovalla alustalla ja sopii nopeutta havitteleville.